CHICO & RITA


Espanya, 2010. Animació
VO en castellà. 94 minuts

A la Cuba dels anys quaranta, Chico i Rita inicien una apassionada història d’amor. Chico és un jove pianista enamorat del jazz, mentre Rita somia amb arribar a ser una gran cantant. Des de la nit en queè el destí els fa coincidir en un ball de l’Havana, la vida va unit-los i separant-los com si de la lletra d’un bolero es tractés.
“Aquesta és la història d’amor entre una cantant i un pianista, però també és la història d’amor de dues ciutats, l’Havana i Nova York, la ciutat on la música cubana i el jazz es fongueren en quelcom que es va anomenar jazz afrocubà, Cubop, latin jazz, tant se val.
Produir la música de Chicho & Rita ha estat tota una aventura. El primer que va sorgir, de forma natural, és que Chico seria Bebo Valdés. Havíem de trobar una veu per Rita quan canta. Després d’escoltar pràcticament totes les cantants cubanes més conegudes, ens vam decantar per Idania Valdés, una de les millors cantants de Cuba. Enregistràrem la música novament convidant alguns solistes a interpretar qualsevol estil que aparegués a la pel·lícula.”
                                                                                                                                                                                                                                           FERNANDO TRUEBA


No hay comentarios:

Publicar un comentario